Kinderen
Het lekkere tijdloze spelen en rustig aan doen lijkt ook voor kinderen bijna niet meer normaal. Constant worden ze aan allerlei prikkels en tijdsdruk blootgesteld. Schoollocatie is tegenwoordig op inloting in Amsterdam dus verder reizen en vroeger op. In de klas de schooltaken op tijd afmaken, huiswerk doen, online nog even alle social media bijhouden of een game doen die te spannend is om te stoppen want iedereen doet immers mee op dat moment, trainen voor sporten,……
Waar is de tijd voor het even ”ontprikkelen” en ”jezelf mogen zijn” als kind?
Mijn therapie aanbod voor kinderen is daarom het zelfde als voor volwassenen. Want kinderen hebben het tegenwoordig net zo druk als volwassenen. Alleen geldt voor jonge kinderen uiteraard een kortere behandeltijd.

Behandelingen zijn erop gericht om het kind spelenderwijs energiek en fysiek weer in balans te brengen. Rust en zelfvertrouwen te geven. De eigen ontspannen lichaamshouding te leren voelen en aannemen. Lekker de aandacht weer helemaal op zichzelf voelen en wat echt belangrijk is in het leven. Namelijk dat het kind zichzelf mag zijn. En er altijd ruimte is voor focus, actie inspanning en ontspanning in het leven. En elk kind eigen talenten heeft en uniek is. Het perfecte plaatje bestaat niet. Met plezier help ik kinderen ook weer makkelijker eigen grenzen te voelen en te communiceren.

zie tabs aan de rechterkant voor:
– HSP kinderen & Paranormaal begaafde kinderen
– Tieners.

Technieken
Deze zijn vrijwel gelijk aan die voor volwassenen en zijn vervlochten met Mindfulness technieken. Op creatieve wijze wordt hier invulling aangegeven. De normale technieken worden aangevuld met theater/dansexpressie technieken. Denk hierbij bv aan emotionele expressie, visualisatie bij de ademhaling. Diersymboliek bij het inspannen en ontspannen. Etc. Zo hou je het plezier en de simpelheid van loslaten van (emotionele/fysieke) spanning erin. En kan het kind zelf ook voelen hoe krachtig het is. Wordt het uitgenodigd zelf ook (thuis) mee te werken en zijn er minder sessies nodig.

Therapievormen
– Healing: energie bekrachtigen, geeft vaak rust. Als resultaat van de healing zie je vaak dat het kind beter slaapt. En overdag zich beter kan concentreren. Wat prettig is voor school, sport of muziek.
– Massage therapie: combinatie van stretching/massage & beweging die het kind meer lichaamsbewust maakt en ademhaling reguleert.

Praktisch
Trek het kind gemakkelijk zittende kleding aan. T-shirt en trainingsbroek of legging.
Als ouder/verzorger van het kind ben je tijdens de sessie aanwezig. Vooraf doen we intake en na afloop evalueren we samen met het kind. Dan vatten we de praktische dingen die uit de sessie naar voren zijn gekomen samen. En waar nodig geef ik nog slimme tips mee voor thuis